Online marketing. Sokan még mindig nem értik, hogy ez napjainkban mennyire fontos, ha ügyfeleket, vevőket akarnak szerezni. Haladjunk a korral!

Online marketing haszna vállalkozások részére - webandseo.hu

Az online marketing haszna vállalkozások részére, az online marketing rendszer alapjai.

Sokszor hangzott már el a kérdés, illetve a kérés új ügyfelek részéről, hogy online marketingre lenne szüksége.
Amikor ilyen esetekben feltesszük a kérdést, hogy ezen belül mit is szeretne az ügyfél konkrétan, mindig csak találgatásokat kapunk. Ez annak köszönhető, hogy az átlagemberek esetében ez sajnos senkinek sem a szakterülete.
Nem tudják meghatározni mit is foglal magában és az ügyfél vállalkozására vetítve, milyen marketing elemek lehetnek hasznosak.

Cégünk első lépésként megvizsgálja, hogy milyen eszközökkel rendelkezik a partner:

 • Van, google my business regisztrációja, vagy nincs?
 • Van, weboldala, vagy nincs?
 • Ha van weboldal, milyen tartalmakkal rendelkezik?
 • Van-e céges facebook, vagy csak a saját magánprofilját használja céges facebooknak?
 • Egyéb felületek (Youtube, Instagram)
 • Mivel foglalkozik (szolgáltatás, termék értékesítés, stb.)
 • Mi a cél?
 • Ki a konkurencia?

Még számtalan egyéb kérdést felsorolhatnánk, ami az online marketingkonzultáción elhangzik, de a lényeg mindig az, hogy behatóan megismerjük a partnert, a szolgáltatását, illetve a termékét. Ezeknek tudatában pedig hatékony online marketing stratégiát tudjunk felépíteni, amivel partnerünket el tudjuk juttatni a kívánt célcsoporthoz.

Az online marketing alaplépései a Web and Seo Kft.-nél.

Nézzük az egyik alaplépést, a Google my Business, vagy másképp a Google cégem szolgáltatást. Van aki még mindig térképes „Izének” hívja, pedig igen hasznos marketing eszköz abban az esetben, ha jól használjuk.
Az alap regisztráció ingyenes, nem atomfizika az elkészítése. Az alapot magunktól is el tudjuk készíteni (név, cím, telefonszám, nyitva tartás, képek). Amint megérkezik a postai utas kód, már aktív az elérhetőségünk, és név, cím alapján „aki ismer minket” már meg is talál.

Most jön a csavar a történetben. De ki ismer minket, és ki ismeri a szolgáltatásunkat?
A célközönségünk nem így fog keresni, neki egy szolgáltatás, vagy egy termék kell. Itt jövünk mi a képbe.
Itt lép be az online marketing egyik alap része. Ennek a szolgáltatásnak a hatékony beállítása és kezelése, amivel azt a partnerünk által kínált szolgáltatást, vagy terméket keresés szempontjából láthatóvá tesszük az aktív keresők részére.
Ez a szolgáltatás a lokális ügyfelek megtalálására és „Brand” építése szempontjából igen hasznos.

A szolgáltatás mind emelet számos más lehetőséget is magában foglal. Lehetőség van:

 • Termék felvitelére
 • Esemény létrehozásra
 • Akció felhívásra

Ezen kívül még számos, más egyéb lehetőséget tartalmaz a szolgáltatás. A megfelelő csatornák használatával célt tudunk érni az ügyfelek részére, amennyiben eddig nem tartotta fontosnak az online marketing eszközöket, mert „szájhagyomány útján terjedünk”.
Online keresnek az ügyfelek, amit el kell fogadni, és alkalmazkodni kell a helyzethez, ha nem szeretnénk lemaradni az online piac adta lehetőségekről és ügyfelekről.
Weboldalunk blog részében számos egyéb más, hasznos információt olvashat még.