Van a szövegírás, és van a SEO szövegírás. Van-e a kettő között különbség? Úgy írunk SEO szöveget, mint egy újságíró a cikkeit? Érdekes kérdések.

Szövegírás vagy SEO szövegírás - webandseo.hu

Szövegírás, vagy SEO szövegírás. Mi, milyen céllal készül?

Régebben nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a szövegírásnak, hiszen mindenki úgy gondolta: „Minek írjak litániát elég pár sor, hiszen úgysem olvassa el senki!”
Ma is sokan úgy gondolják, hogy az elvégzett munka utáni tovább ajánlás hozza meg a sikert. Ami részben igaz, hiszen a tovább ajánló rendszer napjainkban is fontos. Ez a cég értékeit és minőségét mutatja, amennyiben tovább ajánlanak és igénybe veszik a munkánkat. 2020 van. Online világot élünk, mindenki a Google rendszerében keres, legyen az bármi.

Amennyiben ezzel lépést szeretnénk tartani, sajnos már nem elég a „Szépek vagyunk, jók vagyunk, jól csináljuk” szemléletű rövid szövegírás. Ugyanis a Google első oldalához ez édes kevés, ide SEO szövegírás kell.

A szövegírás és a SEO szövegírás közötti különbség.

Szöveget írni bárki tud bármiről, ami egy híroldalra, vagy a divatmagazinba tökéletes, de ha szeretnénk valami haladást elérni a Google keresőben, akkor sajnos kevés.
A SEO szövegírás oktatásával is sokan foglalkoznak már, ugyanis ezt a fajta technikát a keresőmotor miatt alkalmazzuk. Ennek köszönhetően, ha az alaptartalmak már ezen technika szerint készülnek, akkor máris jobb pozícióból indulhatunk. Sok más tényező is befolyással van a weboldalunk helyezésére, viszont fontos, hogy a szövegírás ne általános legyen.

Cégünknél a következőképpen zajlik a SEO szövegírás az ügyfelek részére:

  • Az ügyfél kap egy brief-et
  • Kitöltve várjuk vissza
  • Ezután készülnek a tartalmak
  • Ha elkészült, elküldjük véleményezésre
  • Egy javítási lehetőséget tartalmaz

Mi úgy dolgozunk a SEO szövegírás érdekében, hogy alapelvként kezeljük azt, hogy

  • meg kell ismernünk a céget,
  • meg kell ismernünk a szolgáltatást, vagy a terméket,
  • szöveghosszúságot kell tartani,
  • kulcsszósűrűséget kell tartani,
  • egyedi tartalmat nyerünk az ügyfél részére,

mivel tudjuk, hogyan kell a Google-nek szöveget írni.

Amennyiben a weboldalát mi készítjük, miért érdemes ránk bízni a SEO szövegírást is?

Fellengzés nélkül mondhatom, hogy 10-ből, 8-9 esetben minimális javításokkal fogadják el az ügyfeleink az általunk legyártott tartalmakat.

Miért van ez? Személyre szabott tartalmakat nyerünk, ami részben az ügyfélről, a szolgáltatásáról, vagy termékéről szól. Mindemellett, olyan tartalmakat nyerünk, amivel meg lehet szólítani a megrendelőket, persze ez mindig az ügyfél igényétől is függ, hogy mi a szándéka a szöveggel.

Amennyiben szeretne próbára tenni minket, kérje ajánlatunkat, hogy önnek is segíthessünk elérni céljait és megrendelőit az online világban.