Weboldal készítés profikkal, profiknak!

Ebben a cikkben szeretnénk pár fontos, és hasznos tanácsot adni, ami általában felmerül a weboldal készítés során. Ezek azok az esetek, amikre a laikus ember nem gondol, hiszen honnan is tudná, ha az első weboldalát készítteti.

A weboldal készítés menete:

Első lépés annak tisztázása, hogy mi a célunk a weboldal készítés folyamán:

  • Brand építése?
  • Keresőoptimalizált weboldal?
  • Nem fogjuk használni, mert ajánlással dolgozunk, csak legyen?

Miután számtalan ilyen beszélgetésen estünk már át, van tapasztalatunk abban, hogy közösen megfogalmazzuk az itt felsoroltak alapján a célt.

Brandépítés. Elég-e kitűzni a weblap készítés céljait?

Nem, hiszen nagyon fontos, hogy a helyes irányt megtaláljuk. Tudnunk kell, hogy merre induljunk. Így aztán már az alapoknál fontos tisztázni az alábbiakat:

  • Reszponzív legyen a weboldal?
  • Admin felülettel rendelkezzen-e?
  • Képeket tud-e biztosítani a cég, vagy saját képeket kell-e készíteni?
  • Tartalom fontos, így tisztázni kell, hogy a cég vagy az ügyfél írja?

Ha a brandépítés a cél, a weboldal készítés után szükséges a keresőoptimalizálás, illetve egyéb felületeken való hirdetés, gondolunk itt: Facebook, Instagram, ADS kampányra. Nélkülözhetetlen a jó minőségű keresőbarát tartalom, és az ezekkel való folyamatos építkezés cikkek formájában. Akár hírlevél küldéssel kombinálva. A lényeg, hogy mindenekelőtt fel kell mérnünk, hogy az adott cég ki tudja-e szolgálni az igényeinket.

Weboldal készítés keresőoptimalizálással.

Ha keresőoptimalizált weboldal készítés a szükséges a cég részére, mindenképpen érdemes megnézni a cég referenciáit:

  • Milyen munkákat készítettek?
  • A keresőoptimalizálás során milyen eredményeket értek el?

Ez alapján le tudjuk szűrni, megfelelő helyről kérünk-e ajánlatot, vagy ebben az esetben még tovább kell keresnünk a vállalkozásunk részére a megfelelő weboldal készítő céget. Ha a célok között valami más van az eddig felsoroltakon kívül, érdemes meghallgatni a weboldal készítés folyamatát, illetve a tovább fejlesztési lehetőségeket. Függetlenül attól, milyen szinten áll a cégünk, vagy milyen kapcsolati tőkével rendelkezik.

Mi merülhet még fel a weblap készítés kapcsán?

Találkoztunk már olyan esettel, ahol a beszélgetés során kiderült, hogy a konkurens cégek a Google első oldalán voltak a cég számára fontos keresőszavakra. A beszélgetés végére mindenki számára egyértelmű lett, hogy a keresőoptimalizálás milyen fontos szerepet tölthet be az adott cég életében! Van, akinek a weblap készítés presztízskérdés. Van, akinek az ügyfélszerzés miatt fontos tényező. Reméljük, tudtunk segíteni a kezdők részére ezzel a pár gondolattal, ha elakad vagy tanácstalan, cégünk áll rendelkezésére, hiszen egy beszélgetéssel és pár jó tanáccsal mindig, mindenki csak gazdagabb lehet.
Következő cikkünkben a tartalomról, a SEO szövegekről olvashatnak, valamint tisztázzuk, hogy ki is írja a szövegeket.